Склад:
400 гр. борошна
2 яйця
70 гр сметани
180 гр цукру
70 гр вершкового масла
5 гр розпушувача
ДЛЯ НАЧИНКИ ВАРЕНА ЗГУЩЕНКА АБО ІРИСКА
50 гр грецького горіха
ДЛЯ ДЕКОРУ:
СІК З МОРКВИ
СІК З БУРЯКА
ЦУКОР ДЛЯ ОБКАТКИ
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Яйця збиваємо з цукром до білого кольору, додаємо сметану, м’яке вершкове масло. Борошно з’єднуємо з розпушувачем, просіюємо і додаємо частинами до яєчної маси. Замішуємо тісто, кладемо в поліетиленовий пакет і відправляємо в холодильник на 30 хв.-1 годину. Ділимо тісто, формуючи кульки вагою 30 грам, викладаємо на деко з пергаментом, випікаємо в розігрітій духовці при 160 градусах 15-20 хвилин. Час випікання дивіться по своїй духовці. Після випікання охолоджуємо, далі за допомогою чайної ложки знизу виймаємо м’якоть,робимо серединки, яку пізніше будемо наповнювати ірискою, або вареним згущеним молоком. М’якоть можна подрібнити і вимішати з начинкою,в результаті тістечко буде не таким солодким. В серединку кладемо грецький горішок( горішки попередньо потрібно обсмажити на сухій сковорідці, або в духовці, охолодити). З’єднати дві половинки, занурити один бік тістечка в сік з моркви,інший бік в сік з буряка, після цього обваляти персики в цукрі. Залишити тістечка обсихати на 30 хвилин ,і можна подавати до столу. За бажанням персики можна прикрасити листям м’яти, барвінку чи будь яким іншим. Ці персики просто чудові, приготуйте і згадайте смак дитинства.
СМАЧНОГО!
Більше рецептів можна занйти на нашому теоеграм-каналі та на Youtube
https://t.me/recipes_of_nice_housewives
https://youtube.com/@recepty_fainyh_gospodyn?si=ftgm3CtClEBL1rG9