Рецепти, Солодке, ТОП Рецепти

Сiнабони з яблуками та корицею

Склад:

250 мл.молока

80 гр. цукру

2 яйця

25 гр дріжджів

1/4 ч. л. солі

80 гр. розтопленого вершкового масла

550-580 гр. борошна

ДЛЯ НАЧИНКИ:

1 пакетик ванільного цукру 

15 гр. кориці

100 гр. м’якого вершкового масла

500 гр очищених яблук

2 ст.л. цукру

20 гр вершкового масла.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

До теплого молока додаємо дріжджі, розчиняємо до однорідності, додаємо яйця, розтоплене масло, сіль, цукор, ванільний цукор, розмішуємо до однорідної маси і в кілька етапів додаємо просіяне борошно, замішуємо тісто, ставимо в тепле місце для підходу накривши рушником.

ГОТУЄМО НАЧИНКУ:

Очищені яблука нарізаємо дрібними кубиками і тушкуємо на слабкому вогні додавши 2 столові ложки цукру, та 20 гр вершкового масла, тушкуємо  до м’якості яблука . Якщо яблука надто вологі і мають багато рідини, можна готові яблука перекласти на сито, щоб стекла зайва рідина 

Тісто підійшло, ділимо його на дві рівні частини, припиливши поверхню борошном розкатуємо прямокутний лист товщиною  3 – 4 мл, верх  змащуємо половиною вершкового масла, посипаємо цукром з корицею(попередньо цукор та корицю перемішати в сухій ємкості і розділити на дві рівні частини) викладаємо тушковані холодні яблука і формуємо рулет, краї зчіплюємо і ниткою розділяємо заготовки шириною 5- 6 см, викладаємо булочки  на протвінь з пергаментом на відстані 1,5 – 2 см один від одного. Накриваємо рушничком і даємо час піднятися 20-30 хвилин. Випікаємо булочки при температурі 180 градусів в режимі низ 15 хвилин, далі переходимо на режим верх /низ 5- 7 хвилин. Гарячі булочки змащуємо сирним кремом.

КРЕМ:

100 гр цукрової пудри

50 гр вершкового масла

 100 гр кисломолочного сиру ,або сиру філадельфія.

Перетираємо м’яке масло з цукровою пудрою до однорідності і додаємо перетертий крізь сито сир, якщо філадельфія то просто усі складники перемішати до однорідної маси. Змащуємо гарячі булочки і якщо маєте силу волі то дочекайтесь коли вони остигнуть. Чарівний аромат цієї випічки буде ще довго у вашій оселі, а от булочки зникають за мить.


Більше рецептів на нашому талеграм-каналі та на Youtube:

https://youtube.com/@recepty_fainyh_gospodyn?si=ftgm3CtClEBL1rG9

https://t.me/recipes_of_nice_housewives


Залишити відповідь