Рецепти, Солодке, ТОП Рецепти

Рецепт зефіру

Зефір яблучно-чорничний

80 мл. води

270 гр. цукру

100 гр. яблучного пюре

100 гр. чорничного пюре

8 гр. агар – агару (сили 1200)

60 гр. білка

50 гр. цукру

Щіпка солі

1/3 ч. л. лимонної кислоти

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Найперше підготуємо пюре:  Яблука почистити, за допомогою блендера  подрібнити в пюре. В такий самий спосіб зробити пюре з чорниці( в нас чорниці  заморожені, ми розморозили і за допомогою блендера зробили пюре ) за бажанням пюре можна перетерти крізь сито для кращої однорідності (ми так і зробили) 

В сухому посуді збиваємо  підготовлені заздалегідь  білки з щіпкою солі та лимонною  кислотою, збиваємо білки до м’якої пивної піни,  далі порціями додаємо цукор, збиваємо до стійких піків, меренга готова, паралельно  варимо  фруктовий сироп. 

В каструлю з товстим дном даємо цукор, агар – агар, перемішуємо, додаємо воду, яблучне та чорничне пюре, перемішуємо, ставимо варитися на середній вогонь, весь час помішуючи, сироп  почне інтенсивно кипіти, варимо його до температури 105 -106 градусів або якщо немає градусника, то від моменту кипіння варимо близько 5 хвилин. Знімаємо з вогню, швидко перемішуємо лопаткою і гарячим вводимо в збиту білкову масу, збиваємо на вище середніх обертах, стараємося, щоб сироп не потрапляв на вінчики міксера, щоб не розбризкувати по стінках посуду, як тільки ввели весь сироп, переходимо на високі оберти збивання і збиваємо біля двох хвилин. Маса добре загусне, її температура буде близько 50 градусів.

Більше рецептів можна знайти на нашому телеграм-каналі та на Youtube:

https://t.me/recipes_of_nice_housewives

https://youtube.com/@recepty_fainyh_gospodyn?si=ftgm3CtClEBL1rG9

Схожі повідомлення

Залишити відповідь