Блог
Пиріг з капустою

Склад:
340 мл. молока
25 гр. дріжджів
10 гр. цукру
2 шт. яйця
2 ст. л. олії
1 ч. л. солі
80 гр. вершкового масла
500 – 550 гр. борошна
ДЛЯ НАЧИНКИ:
1кг. 400 гр. капусти
250 гр. цибулі
350 гр. моркви
5 шт. яйця
5 шт. пір’я зеленої цибулі
30 гр. вершкового масла
Олія для смаження овочів
СПЕЦІЇ:
Сіль, перець по смаку
0,5 ч. л. карі
0,5 ч. л. меленого коріандру
0,5 ч. л. солодкого червоного перцю
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ ТІСТА:
В тепле молоко додати цукор, дріжджі та 1 ст. л. борошна(борошно з загальної кількості) перемішати, накрити рушничком і постав ити на 20 хвилин, щоб дріжджі запрацювали. Активність дріжджів гарна і ми продовжуємо замішування тіста, додаємо яйця, більшу половину підготовленого, просіяного борошна, сіль, вершкове масло, перемішуємо, переносимо на робочу поверхню для замісу. Вимішуємо тісто з рештою борошна протягом 10 хвилин, в кінці замісу додаємо олію, тісто ніжне – ніжне. Ставимо тісто в миску змащену олією для підходу близько на 1 годину, кожні пів години тісто легко обминаємо, насичуємо киснем.
Капусту нарізаємо соломкою,моркву тремо на грубій тертці,цибулю кубиками. Цибулю тушкуємо на сковорідці з олією до прозорості ,додаємо моркву і продовжуємо тушкувати до м’якості моркви. Нарізану капусту відправляємо в каструлю з маслом і тушкуємо на слабкому вогні до зменшення в об’ємі,далі до капусти відправляємо тушковані овочі, додаємо сіль, перець і решту приправ, тушимо до готовності без кришки, щоб зайва рідина випаровувалась, готову капусту охолоджуємо, додаємо нарізану зелену цибулю і відварені та порізані кубиками яйця.
Тісто ділимо на дві частини більшу та меншу, Більшу частину тіста розкатати за допомогою борошна по формі в якій буде випікатися пиріг (у нас форма діаметром 26 см)дно форми застелене пергаментом). Викладаємо тісто, робимо високі бортики, викладаємо всю начинку і накриваємо меншою частиною розкатаного тіста. Змащуємо верх яйцем (попередньо яйце збити виделкою) і наколюємо верх пирога виделкою. Ставимо пиріг випікати в розігріту духовку при 180 градусах на 35-45 хвилин до сонячно-золотистого кольору. Смак цього пирога просто божественний.
PS. Якщо тіста по формі вам забагато, то залиште частину начинки та тіста і зробіть булочки, їх ви скуштуєте першими.
Більше рецептів в нашому телеграмі та на Youtube