Блог
Печінковий паштет з ягідним желе

Склад:
3 цибулини
2 моркви
1 кг курячої печінки
50 г.вершкового масла
сіль,
мускатний горіх та чорний мелений перець за смаком
350 мл вершків жирністю 15-20%
ГОТУЄМО ПАШТЕТ:
Цибулю обсмажуємо на олії до золотистого кольору, додаємо натерту на грубій тертці моркву і смажимо ще декілька хвилин до м’якості, перекладаємо в інший посуд. На цій самій сковорідці до готовності смажимо промиту печінку протягом 10 хвилин. В кінці додаємо сіль, мускатний горіх, перець, вершкове масло та перемішуємо. Повертаємо цибулю з морквою, заливаємо вершками, перемішуємо і тушкуємо під кришкою 5-7 хвилин. Даємо трішки постояти, далі пробиваємо блендером до однорідної маси, викладаємо у формочки та охолоджуємо.
ДЛЯ ФРУКТОВОГО ЖЕЛЕ:
5 г желатину
25 мл води
200 г будь-яких ягід (найкраще підходять порічки ,чорна смородина,журавлина ,або суміш цих ягід.)
100 мл води
15 г цукру.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ ЖЕЛЕ.
Желатин заливаємо холодною водою на 15 хвилин. Свіжі або розморожені ягоди з водою та цукром, доводимо до кипіння та варимо декілька хвилин. Перетираємо через сито, додаємо розтоплений желатин та перемішуємо. Трішки охолоджуємо та виливаємо зверху на паштет. Прибираємо у холодильник на декілька годин. Домашній печінковий паштет є надзвичайно простою, корисною та досить бюджетною закускою. Приготуйте ,Вам обов’язково сподобається.
Більше рецептів в нашому телеграмі та на Youtube