Блог
Курячий суп з сирними кульками

Склад:
2,5 л.води
5 шт очищених картоплин
1 велика морква
1 середня цибулина
Лавровий лист, духмяний та чорний перець по 3 – 4 горошини
ДЛЯ СИРНИХ КУЛЬОК:
1 яйце
100 гр твердого сиру
50 гр вершкового масла
3 ст.л. борошна
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Курячі стегна закип’ятити, злити воду, промити і відправити варитися до кастрюлі з чистою водою. Додати сіль за смаком, лавровий лист, перець, тим часом чистимо і нарізаємо моркву соломкою, картоплю кубиками відправляємо до кастрюлі разом з цілою очищеною цибулею і варимо на середньому вогні протягом 40 хвилин. Виймаємо куряче м’ясо, відділяємо від шкірки та кісток.
Готуємо кульки.
Сир та тверде масло натираємо на дрібній тертці, додаємо яйце, борошно, і трішки при потребі солимо, замішуємо сирне тісто ,розкатуємо ковбаскою і ділимо на невеликі шматочки, робимо змочивши руки у воді сирні кульки, ставимо в холодильник на 20- 30 хвилин, якщо часу немає то можна відразу давати кульки до супу, про варимо близько 5 хвилин, повертаємо м’ясо курки до кастрюлі, додаємо порізану зелень 1-2 хвилини варимо і все готово. Смачного!
Більше рецептів на нашому талеграм-каналі та на Youtube:
https://youtube.com/@recepty_fainyh_gospodyn?si=ftgm3CtClEBL1rG9