Склад:
500 гр кисломолочного сиру
80 гр. манки
1 яйце
50 гр вершкового масла
60 гр цукру
10 гр ванільного цукру
Дрібка солі
Сир перетерти крізь сито ( важливо,щоб сир був не надто мокрим), додаємо яєчний жовток, сіль, цукор, ванільний цукор та манку, перемішуємо. Окремо збиваємо білок вводимо до сирної маси та легко перемішуємо до однорідності. Даємо готовій масі постояти пів години, далі формуємо кульки вагою 20 – 25 грамів і відправляємо в заздалегідь підсолену кип’ячу воду. Коли сирні кульки піднімуться на поверхню води, виймаємо і обвалюємо в паніровці з печеня.
Для панірування:
150 грам пісочного печива подрібнити, підсмажити на сковороді до золотистого кольору
Для соусу:
50 гр ягід чорниці
100 гр маскарпоне
100 гр вершків 36%
Цукор до смаку
Вершки збити з цукром до отримання густого крему, додати маскарпоне та подрібнену в чаші блендера чорницю, збити до однорідності. Поливаємо готові сирні кульки соусом і доповнюємо ранкову каву смакотою. Це неймовірний сирний десерт, легкий сніданок, якщо ви ще не готували то обов’язково спробуйте, повірте це вартує вашої уваги. Легких та смачних вам приготувань.
Більше рецептів на нашому телеграм-каналі та на Youtube:
https://t.me/recipes_of_nice_housewives
https://youtube.com/@recepty_fainyh_gospodyn?si=ftgm3CtClEBL1rG9