СКЛАД:
300 гр. фаршу (у нас свинний)
12 середніх картоплин
1 велика морква
2 + 0,5 середні цибулині
2 зубці часнику
80 гр. томатної пасти
2 +1 ст.л. сметани
50 гр вершкового масла
2 ст. л. борошна
Олія для смаження
Сіль ,перець для смаку, лавровий лист, духмяний перець,1-2 зубчики часнику за бажанням.
Вода.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Готуємо фарш, додаємо сіль, перець до смаку, ложку сметани, половинку цибулі( тертої на дрібній тертці), за бажанням 1-2 зубчики часнику, вимішуємо. Фарш готовий.
Чистимо картоплю, всередині робимо заглиблення за допомогою ложки , ножа,чи спеціального кухонного ножа для видалення серцевини. Наповнюємо картоплю підготовленим фаршем. Викладаємо її в каструлю з подвійним дном, шарами догори начиненим фаршем, якщо у вас залишився фарш, зробіть з нього фрикадельки і викладіть на верх картоплі.
ГОТУЄМО ЗАЛИВКУ:
2 цибулі ріжемо півкільцями, відправляємо на сковорідку з олією, тушкуємо до прозорості, додаємо натерту на грубій тертці моркву, тушкуємо до м’якості, додаємо сіль, перець, лавровий лист, духмяний перець, вершкове масло, воду доводимо до кипіння і заливаємо верх картоплі так, щоб покрити її. Ставимо на середній вогонь, щоб закипіло. Після закипання зменшуємо газ і тушкуємо картоплю до готовності. Беремо 2 столові ложки сметани, додаємо 2 столові ложки заливки, в якій готується картопля, перемішуємо, додаємо 2 ст.л борошна. Вимішуємо до однорідності і відправляємо назад в каструлю з картоплею. Тушкуємо ще протягом 2 хвилин і страва готова. Простий,легкий і оригінальний рецепт для приготування.
P.S Спіральки,які залишились з картоплі, ми підсмажили на олії, додавши сіль та перець,до готовності.
Більше рецептів на нашому талеграм-каналі та на Youtube:
https://youtube.com/@recepty_fainyh_gospodyn?si=ftgm3CtClEBL1rG9