М'ясні страви, Рецепти, ТОП Рецепти

Печінковий паштет з ягідним желе

Склад:

3 цибулини

2 моркви

1 кг курячої печінки

50 г.вершкового масла

сіль,

мускатний горіх та чорний мелений перець за смаком

350 мл вершків жирністю 15-20%

ГОТУЄМО ПАШТЕТ:

Цибулю обсмажуємо на олії до золотистого кольору, додаємо натерту на грубій тертці моркву і смажимо ще декілька хвилин до м’якості, перекладаємо в інший посуд. На цій самій сковорідці до готовності смажимо промиту печінку протягом 10 хвилин. В кінці додаємо сіль, мускатний горіх, перець, вершкове масло та перемішуємо. Повертаємо цибулю з морквою, заливаємо вершками, перемішуємо і тушкуємо під кришкою 5-7 хвилин. Даємо трішки постояти, далі пробиваємо блендером до однорідної маси, викладаємо у формочки та охолоджуємо.

ДЛЯ ФРУКТОВОГО ЖЕЛЕ:

5 г желатину

25 мл води

200 г будь-яких ягід (найкраще підходять порічки ,чорна смородина,журавлина ,або суміш цих ягід.)

100 мл води

15 г цукру.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ ЖЕЛЕ.

Желатин заливаємо холодною водою на 15 хвилин. Свіжі або розморожені ягоди з водою та цукром, доводимо до кипіння та варимо декілька хвилин. Перетираємо через сито, додаємо розтоплений желатин та перемішуємо. Трішки охолоджуємо та виливаємо зверху на паштет. Прибираємо у холодильник на декілька годин. Домашній печінковий паштет є надзвичайно простою, корисною та досить бюджетною закускою. Приготуйте ,Вам обов’язково сподобається.


Більше рецептів в нашому телеграмі та на Youtube




Схожі повідомлення

Залишити відповідь