М'ясні страви, Рецепти

Фарширована картопля

СКЛАД:

300 гр. фаршу (у нас свинний)

12 середніх картоплин

1 велика морква

2 + 0,5 середні цибулині

2 зубці часнику

80 гр. томатної пасти

2 +1 ст.л. сметани

50 гр вершкового масла

2 ст. л. борошна

Олія для смаження

Сіль ,перець для смаку, лавровий лист, духмяний перець,1-2 зубчики часнику за бажанням.

Вода.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Готуємо фарш, додаємо сіль, перець до смаку, ложку сметани, половинку цибулі( тертої на дрібній тертці), за бажанням 1-2 зубчики часнику, вимішуємо. Фарш готовий.

Чистимо картоплю, всередині робимо заглиблення за допомогою ложки , ножа,чи спеціального кухонного ножа для видалення серцевини. Наповнюємо картоплю підготовленим фаршем. Викладаємо її в каструлю з подвійним дном, шарами догори начиненим фаршем, якщо у вас залишився фарш, зробіть з нього фрикадельки і викладіть на верх картоплі.

ГОТУЄМО ЗАЛИВКУ:

2 цибулі ріжемо півкільцями, відправляємо на сковорідку з олією, тушкуємо до прозорості, додаємо натерту на грубій тертці моркву, тушкуємо до м’якості, додаємо сіль, перець, лавровий лист, духмяний перець, вершкове масло, воду доводимо до кипіння і заливаємо верх картоплі так, щоб покрити її. Ставимо на середній вогонь, щоб закипіло. Після закипання зменшуємо газ і тушкуємо картоплю до готовності. Беремо 2 столові ложки сметани, додаємо 2 столові ложки заливки, в якій готується картопля, перемішуємо, додаємо 2 ст.л борошна. Вимішуємо до однорідності і відправляємо назад в каструлю з картоплею. Тушкуємо ще протягом 2 хвилин і страва готова. Простий,легкий і оригінальний рецепт для приготування.

P.S Спіральки,які залишились з картоплі, ми підсмажили на олії, додавши сіль та перець,до готовності.

Більше рецептів на нашому талеграм-каналі та на Youtube:

https://youtube.com/@recepty_fainyh_gospodyn?si=ftgm3CtClEBL1rG9

https://t.me/recipes_of_nice_housewives

Схожі повідомлення

Залишити відповідь