Ще встигаєте приготувати цей смаколик до недільної кавусі) ЛИМОННИЙ КЕКС
350 гр борошна
180 гр вершкового масла
300 гр цукру
2 яйця
200 мл кефіру
Цедра двох лимонів
2 ст.л. лимонного соку
¼ ч.л. солі
1 пакетик розпушувача ( 18 г)
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Вершкове масло помістити в чашу міксера , додати цукор, сіль і збивати до білої пишної маси, далі додаємо яйця, цедру та сік лимона. В просіяне борошно додаємо розпушувач, перемішуємо і частинами додаємо на легких обертах міксера до масляно – яєчної маси, додавши половину борошна на цьому етапі додаємо кефір, перемішуємо до однорідності і вводимо решту борошна.
Припиняємо збивання, лопаткою прибираємо тісто зі стінок чаші, перемішуємо і перекладаємо в форму (форму попередньо змастити маслом та присипати борошном, залишки борошна прибрати) .
Випікаємо кекс в розігрітій духовці до 170 градусів близько години, охолоджений присипаємо цукровою пудрою.
Більше рецептів можна знайти на нашому телеграм-каналі та на Youtube:
https://t.me/recipes_of_nice_housewives
https://youtube.com/@recepty_fainyh_gospodyn?si=ftgm3CtClEBL1rG9